UniCredit Bank za tři čtvrtletí zvýšila čistý zisk na 2,35 mld. Kč

14.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. listopadu (ČTK) - UniCredit Bank, která na počátku listopadu vznikla sloučením HVB Bank a Živnostenské banky (ŽB), vykázala za tři čtvrtletí letošního roku čistý zisk 2,35 miliardy korun. V meziročním srovnání jde o jednoprocentní nárůst. Tento ukazatel kombinuje výsledky HVB Bank a ŽB a zahrnuje i veškeré náklady vynaložené na integraci obou bank, uvedla dnes banka v tiskové zprávě.

Celková aktiva sjednocené banky stoupla meziročně o 14 procent a ke konci září činila 264 miliard korun. "Tento růst byl tažen zejména růstem vkladů klientů v obou bankách, ale i nárůstem úvěrového portfolia," uvedla banka.

Vklady klientů se meziročně zvýšily o čtvrtinu na 176 miliard korun. Klientské úvěry se ve srovnání se stejným obdobím loňského roku zvýšily o sedm procent na 152 miliard korun.

UniCredit Bank, která je čtvrtou největší tuzemskou bankou, vznikla 5. listopadu sloučením HVB Bank a Živnostenské banky. Oba finanční ústavy byly součástí italské bankovní skupiny UniCredit Group, která ve střední a východní Evropě jednotlivé značky svých dceřiných bank.

Největší domácí banka ČSOB zvýšila za tři čtvrtletí čistý konsolidovaný zisk meziročně o 1,2 procenta na 8,21 miliardy korun. Komerční bance stoupl čistý konsolidovaný zisk meziročně o 19,4 procenta na 8,14 miliardy korun a České spořitelně o 10,5 procenta na 8,12 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK