Americké akcie po úterním vzestupu zatím bez větších změn

14.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 14. listopadu (ČTK) - Akcie na amerických trzích zůstaly v první polovině dnešního obchodování bez větších změn. Čekalo se sice, že po úterním výrazném růstu přijde výprodej ve snaze o vybírání zisků, zatím však trh povzbuzovala zpráva investiční banky Bear Stearns, která zmírnila obavy z hloubky potíží ve finančním sektoru.

Dow Jonesův index byl v poledne newyorského času na 13.325 bodech a proti úterku získával 0,1 procenta. Trh Nasdaq naopak zhruba stejným tempem ztrácel a pohyboval se kolem 2671 bodů.

Analytici čekali, že investoři využijí silného úterního růstu, kdy index trhu Nasdaq vzrostl nejvýrazněji za více než čtyři roky, k inkasování zisků. Převládají totiž pochyby, že Dow Jones by 300bodový nárůst mohl udržet.

Po úterní příznivé zprávě Goldman Sachs však trh i dnes podpořily informace ze sektoru investičních bank. Bear Stearns oznámila, že ve čtvrtém čtvrtletí čeká kvůli ztrátám z hypoték odpis 1,2 miliardy dolarů, což bylo méně, než se čekalo. Akcie Bear Stearns stouply o více než čtyři procenta.

Trh krátce podpořily i vcelku dobré statistické údaje z USA. Ty ukázaly mírný růst výrobních cen a očekávané zvýšení maloobchodních tržeb.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK