iHNed: mBank začala v ČR nabízet své služby na internetu

25.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. listopadu (ČTK) - Polská společnost BRE Bank začala v České republice poskytovat služby prostřednictvím své části s názvem mBank. V noci ze soboty na dnešek umožnila klientům přístup k bankovním službám po internetu a telefonu. Informoval o tom server iHNed.cz.

Společnost, která patří do německé finanční skupiny Commerzbank, v Česku nabízí například vedení účtu mKonto. Při jeho obsluze výhradně přes internet klient neplatí za běžné služby, zdarma má být i jeho založení. Tuzemské banky dosud takovou možnost nenabízejí, nejlevnější účet spojované eBanky a Raiffeisenbank umožňuje některé služby bez poplatků nebo se slevou, ale jen za určitých podmínek, například při minimálním měsíčním obratu na účtu 20.000 korun, poznamenal server.

Banka chystá spustit i nabídku hypoték, ve kterých chce tuzemským bankám konkurovat vypuštěním poplatků za vyřízení půjčky a za správu hypotečního úvěru a také možností kdykoliv splatit část nebo celý úvěr bez jakýchkoliv sankčních poplatků.

mBank chce mít v Česku patnáct finančních center, první začne otevírat 28. listopadu v Praze. Do do konce roku 2010 chce získat čtvrt milionu klientů. To by ji zařadilo za sloučenou Raiffeisenbank a eBanku a zhruba na úroveň spojované HVB Bank a Živnobanky. Stala by se šestkou či sedmičkou trhu, píše iHNed.

Podle ředitele BRE Bank Slawomira Lachowského celkové investice dosáhne zhruba 800 milionů eur a do zisku by se měla dostat do pěti let. Banka očekává, že v roce 2012 dosáhne její portfolio 1,2 miliardy eur a na vkladech bude mít asi 300 milionů eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK