CNBC: Banka Citigroup chystá rozsáhlé propouštění

26.11.2007 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 26. listopadu (ČTK) - Největší americká banka Citigroup plánuje rozsáhlé propouštění, které by se mohlo týkat zhruba 17.000 až 45.000 zaměstnanců. Informovala o tom podle agentury Reuters televizní stanice CNBC. Banka podle svých internetových stránek zaměstnává více než 370.000 lidí.

Mluvčí společnosti Mike Hanretta uvedl, že vedení plánuje kroky k posílení efektivity. Dodal však, že jakékoliv zprávy s konkrétními údaji o rozsahu propouštění se nezakládají na faktech.

Banka Citigroup se nyní potýká s rozsáhlými odpisy aktiv a hledá nového generálního ředitele. Její bývalý šéf Charles Prince odstoupil z funkce začátkem měsíce, kdy firma oznámila, že možná bude muset odepsat ztrátové investice související s hypotečním trhem až za 11 miliard dolarů.

Čistý zisk společnosti Citigroup se ve třetím čtvrtletí propadl téměř o 60 procent na 2,38 miliardy dolarů kvůli ztrátám u hypotečních úvěrů a u obchodování s cennými papíry. Negativní vliv měly rovněž slabé výkony v drobném bankovnictví.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK