Raiffeisenbank a eBanka se sloučí během třetího čtvrtletí

03.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. ledna (ČTK) - Raiffeisenbank a eBanka se sloučí do jedné banky s názvem Raiffeisenbank během třetího čtvrtletí letošního roku. Informoval o tom mluvčí bank Tomáš Kofroň. Obě banky zahájily počátkem roku právní fúzi.

"Spustili jsme další část integrace. Tento proces by měl trvat do třetího čtvrtletí letošního roku a jeho výsledkem bude sloučení obou bank pod jednu značku," uvedl generální ředitel Raiffeisenbank Lubor Žalman. V rámci procesu právní fúze je rovněž nutné uzavřít smlouvu o fúzi a získat souhlas regulátora trhu.

V souvislosti se sloučením by měl podle dostupných informací zaniknout bankovní kód eBanky, který je 2400. Všichni klienti obou bank tak budou mít na konci účtu bankovní kód 5500, který používá Raiffeisenbank.

Během třetího čtvrtletí by podle Žalmana měly být sjednoceny i veškeré produkty a služby nabízené oběma bankami. "Samotný proces právní fúze nijak neovlivní kvalitu nabízených služeb," dodal Žalman. Dopad sloučení obou bank bude pro klienty eBanky minimální, protože i po ukončení fúze bude nadále fungovat bankovní systém a internetové bankovnictví eBanky.

Poplatky za služby u Raiffeisenbank a eBanky by se měly až na drobné výjimky sjednotit od února.

Rakouská finanční skupina Raiffeisen International Bank Holding, která v Česku ovládá Raiffeisenbank, dokončila převzetí stoprocentního podílu v tuzemské eBance předloni 24. října. Skupina Raiffeisen zaplatila České pojišťovně za stoprocentní podíl v eBance 130 milionů eur (asi 3,7 miliardy korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK