Obyvatelé Litvínova jsou opět bez tepla, horkovod byl prasklý

07.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Litvínov 7. ledna (ČTK) - Přibližně 8000 litvínovských domácností je opět bez dodávek tepla a teplé vody. V neděli večer objevili technici firmy United Energy další závažnou poruchu na páteřní trase horkovodu z teplárny Komořany do Litvínova a byli nuceni znovu zastavit dodávky tepla pro město Litvínov. Závada je již odstraněna, ale do domácností se teplo dostane až odpoledne. Informovala o tom mluvčí společnosti Kateřina Táborská. První porucha zastavila dodávky tepla v Litvínově v neděli ráno.

Technici pracovali na opravách horkovodu celou noc. "Od půlnoci do 07:30 jsme pracovali a nyní je závada už odstraněna," řekla dnes Táborská. Uniklo ale velké množství horké vody a napouštění systému bude trvat celé dopoledne. Podle Táborské budou domácnosti dostávat teplo až odpoledne. "Nějakou dobu trvá, než se systém napustí," uvedla Táborská.

První poruchu na horkovodu zaznamenali technici v sobotu večer v blízkosti závodu Schöller v Litvínově. Horkovod do Litvínova proto v neděli brzy ráno odstavili, aby ji mohli odstranit.

United Energy provozuje elektrárnu s kombinovanou výrobou elektřiny a tepla v Komořanech u Mostu o celkovém instalovaném elektrickém výkonu 239 MW. Zásobuje teplem více než 34.000 domácností v Mostě a Litvínově a řadu nebytových prostor, průmyslových podniků, zdravotnická zařízení, školy a další.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK