Koruna mírně získává, trh čeká na nová data

08.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. ledna (ČTK) - Česká měna bez nových zpráv mírně získává. Během dopoledne se dostala na 26,10 CZK/EUR a od pondělí je tak asi o tři haléře silnější, vyplývá z informací serveru Patria Online. Rovněž k dolaru česká měna mírně posílila, nyní se obchoduje na 17,73 CZK/USD.

"Žádné nové zprávy neregistrujeme. Mírný posun na koruně může souviset s vývojem v regionu. Středoevropské měny dnes rovněž bez větších výkyvů obchodují mírně silnější, zřejmě pod vlivem pozitivního obratu na akciových trzích," komentoval vývoj analytik Patrie Tomáš Vlk.

Také Vladimír Pikora z Next Finance soudí, že koruna dnes zůstane ve vleku událostí v zahraničí. "Z technického pohledu nemá kurz krátkodobě dost prostoru k posílení," uvedl.

Relativně stabilní zůstává také eurodolar, kurz se dnes drží na 1,4715 USD/EUR, tedy prakticky beze změny v porovnání s pondělkem. "V dnešním kalendáři příliš důležité události nenajdeme. Na dolar by mohl mít přechodný vliv údaj o kontraktech na prodej existujících domů v USA. Čeká se snížení o půl procenta oproti předchozímu měsíci. Odpoledne rovněž promluví zástupce Fedu Plosser na téma výhledu ekonomiky. Trh bude samozřejmě sledovat aktuální názor Fedu na budoucí vývoj, avšak důležité nové informace nejsou příliš pravděpodobné," konstatoval Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK