MPO chce vyměnit 11 budov v Praze za nové sídlo pro úředníky

08.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. ledna (ČTK) - Ministerstvo průmyslu a obchodu připravuje výměnu 11 svých budov v centru Prahy za nové centrální sídlo na okraji hlavního města pro zhruba tisícovku úředníků a pracovníků podřízených organizací ministerstva, jako je například Česká obchodní inspekce či CzechInvest. Novinářům to dnes řekl ministr průmyslu a obchodu Martin Říman s tím, že o podobném kroku uvažuje i úřad vlády. MPO by měly zůstat pouze dvě budovy v ulici Na Františku a ulici Politických vězňů. Podle Římana by tato realitní transakce měla být pro státní rozpočet zisková.

"Chceme 11 budov v centru Prahy, ve kterých sídlí všechny ty naše různé organizace počínaje ČOI a konče CzechInvestem nebo licenční správou, prodat, respektive vyměnit za moderní sídlo někde na okraji Prahy," uvedl Říman, podle kterého by nová budova měla stát poblíž metra a měla by mít dobrou dopravní dostupnost a dostatečnou parkovací kapacitu.

Říman považuje za nenormální, že ve velké budově v historickém centru Prahy je nyní například archiv. Nemovitost by přitom podle něj mohla být využita mnohem lépe. "Je to (výměna 11 budov) akce, která je po dohodě s premiérem takovým pilotním projektem větší akce, o které uvažuje úřad vlády. Tedy něco podobného v rámci více resortů a dalších vládních budov," podotkl Říman.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK