Generálním ředitelem Primy se stane Marek Singer

08.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. ledna (ČTK) - Novým generálním ředitelem TV Prima bude od března Marek Singer (39). Ve vedení druhé největší komerční televize v Česku nahrazuje Aleksandrase Česnavičiuse. Sdělil to mluvčí Primy Ladislav Pavlík. Singer dříve působil v obchodu a marketingu výrobních společností Unilever, Masterfoods či Karlovarské minerální vody.

Česnavičius nastoupil do TV Prima po odkoupení padesátiprocentního podílu v TV Prima holdingu skupinou Modern Times Group (MTG) od skupiny GES Media Holding v říjnu 2005. MTG vznikla v roce 1987 a těžiště jejích aktivit je ve Skandinávii a Pobaltí.

Podíly televize Prima na sledovanosti po celý den i v hlavním vysílacím čase v loňském roce podle údajů o peoplemetrovém měření ATO-Mediaresearch ve srovnání s předchozími lety nadále klesaly. Podíl Primy na celodenní sledovanosti klesl poprvé od roku 2002 pod hranici 20 procent a činil 19,36 procenta. Je to o 0,92 bodu méně než v roce 2006 a o 3,77 bodu méně než v roce 2005.

"Prima loni pokračovala ve snaze oslovit mladé diváky a vyhýbala se osvědčenému modelu levnější rodinné televize zaměřené spíše na ženy," řekl mediální odborník Jan Potůček. Prima podle něj draze nakupovala pořady, kterými - až na výjimky - nemohla konkurovat zavedené Nově nebo pečlivě propracovanému schématu ČT1.

Česnavičius pracuje pro MTG od roku 2000, nejprve v litevské stanici TV3 a také pro Tango TV určenou pro mladé diváky a rozhlasovou stanici Power Hit. Poté začal působit i v dalších baltských zemích. Od roku 2004 v Maďarsku zastával pozici provozního ředitele programu Viasat 3.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK