Pražská burza se znovu propadá

10.01.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. ledna (ČTK) - Pražská burza se znovu propadá. Ztráty postihly všechny tituly, výjimkou byla pouze textilní firma Pegas Nonwovens. Hlavní burzovní index PX byl těsně po 11:30 slabší o 2,27 procenta na 1650,5 bodu, vyplývá z průběžných výsledků.

Český trh se dnes opět potápí a jeho výkonnost od začátku roku představuje pokles o sedm procent, komentoval dnešní dopolední obchodování Ronald Schubert z Patria Finance.

Hlavními dnešními "propadáky" jsou podle něj ČEZ s poklesem kolem tří procent na 1282 Kč, dále pak Komerční banka, jejíž akcie oslabily o více než dvě procenta na 4127 Kč a Erste Bank s poklesem o zhruba 2,5 procenta na 1061 korun.

Akcie developerské společnosti ECM oslabily o více než pět procent. "Realitní tituly se i nadále potýkají s nezájmem kupců, a tak jejich výkonnost je opět tristní. Klesají i další defenzivní tituly, jako je Telefónica 02 a Zentiva. Na trhu i nadále operují zahraniční prodejci a zdá se, že očekávají nucené prodeje fondů díky zpětným odkupům," poznamenal Schubert.

Okolní trhy dnes mají výrazně lepší výkonnost než český, index varšavské burzy WIG klesá o 1,13 procenta a BUX v Budapešti dokonce jen 0,4 procenta, dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK