Generálním ředitelem TV Barrandov možná bude Zuna

01.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. března (ČTK) - Šéf zpravodajství televize Prima Pavel Zuna by se podle informací deníku Blesk mohl stát generálním ředitelem nové digitální televize TV Barrandov. Ta je jednou ze šesti televizních stanic, které získaly v dubnu 2006 licenci pro nastupující digitální zemské vysílání; rozhodnutí potvrdila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání v tomto týdnu udělením takzvané kompenzační licence.

"Nabídka Zunovi přišla přímo od ocelářského magnáta Tomáše Chrenka, jehož bohatá a vlivná finanční skupina Barrandov TV ovládá," cituje deník nejmenovaný zdroj z okruhu televizních manažerů. Důvodů, proč by Zuna mohl na nabídku kývnout, je podle informací Blesku několik. Kromě vyššího platu, na nové pozici by měl mít údajně 350.000 korun, je to i skutečnost, že se s lidmi z nové televize dobře zná.

Vedením TV Barrandov byl na začátku roku pověřen Vladimír Kuba, který ve funkci vystřídal Kamila Spáčila. Kuba je současně předsedou představenstva Barrandov Studio, držitele televizní licence. Vlastníkem televize je přes společnost Barrandov Studio skupina Moravia Steel podnikatele Tomáše Chrenka. Podle mluvčího Barrandov TV Janise Sidovského by stanice mohla začít vysílat v létě 2008.

Zuna od roku 1991 pracoval jako redaktor a moderátor Československé a později České televize. V roce 1998 působil jako mluvčí společnosti Philip Morris, poté byl v letech 1999 až 2006 v TV Nova, mj. jako moderátor Televizních novin či šéfredaktor zpravodajství. Po odchodu z TV Nova spolupracoval s ruskou společností Home Credit and Finance Bank, která je součástí skupiny PPF.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK