Koruna dopoledne posunula rekord k dolaru na 16,48 Kč/USD

03.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. března (ČTK) - Česká měna dopoledne vůči dolaru vylepšila rekordní kurz na 16,48 Kč/USD, později ale oslabila a obchoduje se na 16,56 Kč/USD. Proti euru se koruna pohybuje kolem hladiny 25,10 Kč/EUR. Vyplývá to z informací serveru Patria Online. Předchozí maximum vůči americké měně na úrovni 16,53 Kč/USD zaznamenala koruna v pátek dopoledne.

Kurz dolaru se kolem 10:30 pohyboval kolem 1,5170 USD/EUR. "Ačkoli dolar aktuálně posiluje, nejde o výrazný pohyb," poznamenal analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Výhled ekonomů pro dolar na dnešní den je pesimistický, protože odpolední čísla z USA americkou měnu zřejmě nepodpoří. "Z technického pohledu je ale dolar stále velmi přeprodaný a má málo prostoru k oslabení," uvedl hlavní ekonom Next Finance Vladimír Pikora.

Pro kurz koruny vůči jednotné evropské měně odhadují analytici pro dnešní den oslabení. "Nálada na riziková aktiva se po posledních datech z USA zhoršila, což zhoršuje vyhlídky i středoevropským měnám," doplnil Vlk. Údaje ministerstva financí o státním rozpočtu České republiky ke konci února podle analytiků trh ovlivní jen stěží.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK