Německý řetězec Rewe převezme prodejny Plus

03.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Kolín na Rýnem 3. března (ČTK) - Německý maloobchodní řetězec REWE Group převezme v České republice 146 prodejen společnosti Plus-Discount. Na svých internetových stránkách to uvedla firma, která již v ČR provozuje diskonty Penny Market a supermarkety Billa. Firma dodala, že o kupní ceně se obě strany rozhodly mlčet.

"Východní Evropa je pro REWE Group klíčem k expanzi," uvedl předseda představenstva společnosti Alain Caparros. Dodal, že Česká republika má v tomto směru velký strategický význam vzhledem ke své výhodné geografické poloze.

O transakci jako první informoval server iDnes s tím, že smlouva o prodeji byla podepsána v pondělí odpoledne. "Jsem přesvědčen, že český trh tam a naši spolupracovníci na něm tak budou v nejlepších rukou," potvrdil prodej Plusu pro německý list Lebensmittel Zeitung Karl Erivan Haub, majitel společnosti Tengelmann, která Plusy vlastní.

Síť diskontních prodejen Plus vykázala v obchodním roce 2006/2007 ztrátu 47,8 milionu korun. Již v roce 2005/2006 klesl společnosti Plus-Discount čistý zisk o 185 milionů korun na 85,3 milionu korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK