Pojišťovně Allianz klesl zisk o 200 milionů Kč

04.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 4. března (ČTK) - Pojišťovně Allianz, která je třetí největší pojišťovnou na domácím trhu, klesl v roce 2007 čistý zisk o 200 milionů Kč na 825 milionů korun. Na pojistném vybrala 9,6 miliardy korun, což je o 2,4 procenta více než předloni. Allianz to oznámila v tiskové zprávě. Celý pojistný trh v prvním pololetí vzrostl o 8,2 procenta na 130,3 miliardy korun.

Allianz rostla v životním pojištění. Celkové předepsané pojistné dosáhlo 2,6 miliardy Kč, což znamenalo meziroční nárůst téměř o 22 procent. Celkově životní pojištění na českém trhu rostlo o 14 procent.

Předepsané pojistné u neživotního pojištění u Allianz pokleslo o 3,3 procenta na sedm miliard Kč. Trh v neživotním pojištění vzrostl o 4,4 procenta. Neživotní pojištění podle Allianz stále negativně ovlivňuje odchod velkých mezinárodních klientů z českého trhu a pokles sazeb na mezinárodním i domácím trhu. Allianz se tak více zaměřuje na český trh a odchod nadnárodních klientů postupně nahrazuje obchodem s ryze českými subjekty.

Allianz pojišťovna je stoprocentní dceřinou společností Allianz New Europe Holding GmbH a součástí přední světové pojišťovací skupiny Allianz, jedné z největších pojišťoven na světě. Na český trh vstoupila Allianz pojišťovna v roce 1993.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK