Dceřiná firma Telefóniky koupila Telemarketing Prague

05.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. března (ČTK) - Pátý největší světový provozovatel kontaktních center Grupo Atento ze skupiny Telefónica koupil českou firmu Telemarketing Prague. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě. Cenu nesdělila.

Call Centra Telemarketing Prague poskytují služby například Telefónice O2 či společnostem Home Credit, Vevay, Euromedia Group nebo Czech Online. Jedna z největších firem na trhu disponuje více než 300 operátorskými pozicemi pro klienty a celkem zaměstnává 480 lidí.

"Skutečnost, že se společnost nachází ve střední Evropě, disponuje konkurenceschopným pracovním potenciálem, investicemi do infrastruktury a zároveň může nabídnout dobře jazykově vybavené zaměstnance, nám dává vynikající příležitost zajistit růst na místní úrovni a nabídnout našim zákazníkům i služby v zahraničí," uvedl prezident Grupo Atento Pedro Villar. Podle něj chce nový vlastník zajistit rozvoj společnosti na základě nynějšího počtu klientů a využít dalších růstových příležitostí. Zároveň chce podpořit tým manažerů vedený zakladatelkou společnosti Monikou Laskowskou.

Grupo Atento je dceřiná společnost španělské firmy Telefónica a působí zejména v zemích Latinské Ameriky. Své služby poskytuje rovněž v Maroku, Španělsku a Portoriku. Obchodní zastoupení má také ve Spojených státech a Francii. Společnost zaměstnává téměř 124.000 osob a provozuje celosvětovou síť více než 53.200 operátorských míst. Její příjmy v roce 2007 činily 1,18 miliardy eur.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK