Zaměstnanci brněnského DP zatím stávkovat nebudou

06.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 6. března (ČTK) - Zaměstnanci Dopravního podniku města Brna zatím do stávky nevstoupí, stávková pohotovost ale nadále platí. Vyplynulo to z dnešního jednání zástupců odborů s primátorem Brna. Odbory požadují navýšení mezd o deset procent, dopravní podnik i nezávislý zprostředkovatel navrhují o několik procent méně, řekl Otakar Mokrý z Odborového svazu dopravy. Při desetiprocentním navýšení by průměrný plat v podniku vzrostl asi o 2000 na 22.000 korun.

"Oproti minulým vyjednáváním došlo k určitému posunu, zatím ale nebudu konkrétnější, další jednání proběhnou příští týden," řekl Mokrý.

V Dopravním podniku města Brna fungují čtyři odborové organizace, které v pátek projednají výsledky setkání s primátorem. Rovněž také zasedne představenstvo podniku. Stanovisko brněnského primátora Romana Onderky ČTK zjišťuje.

Dopravní podnik zaměstnává kolem 1400 řidičů tramvají, trolejbusů a autobusů a zhruba stejný počet dalších zaměstnanců. Většina z nich je ochotna kvůli zvýšení platů vstoupit do stávky. Pod návrh na zvýšení mezd se zatím podepsala více než polovina všech zaměstnanců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK