Vodafone začal po vzoru konkurence nabízet BlackBerry

07.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. března (ČTK) - Mobilní operátor Vodafone zařadil do své nabídky mobilní zařízení BlackBerry, které kromě telefonování umožňuje přístup k e-mailům a webovým stránkám. Firma to uvedla v tiskové zprávě. Konkurenční operátoři BlackBerry nabízejí již několik let.

V první fázi chce firma službu nabízet jen firemním zákazníkům, kteří využívají službu Vodafone OneNet. "BlackBerry umožní našim firemním zákazníkům zvýšit efektivitu podnikání, neboť jim pomůže spravovat e-mail, kontakty a schůzky stejně, jako by to dělali ze své kanceláře, i když budou na cestách," uvedl marketingový ředitel pro firemní klienty Pavel Kusý.

Všichni malí a střední firemní zákazníci společnosti se na BlackBerry mohou těšit nejpozději do konce roku. BlackBerry doplní nabídku mobilních e-mailových řešení společnosti Vodafone ČR. V současnosti mohou malé a střední firmy u Vodafonu využívat službu Business e-mail plus.

V nabídce operátora se objeví dva tzv. chytré telefony, které BlackBerry využívají. Na zavádění technologie do své sítě firma spolupracovala s kanadskou společností RIM.

BlackBerry je ve světě jedním z nejrozšířenějších standardů pro vzdálený přístup a práci s firemními aplikacemi. Její hlavní předností je automatická synchronizace s vybraným e-mailovým účtem, která zaručuje možnost používat elektronickou poštu v reálném čase.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK