Pojišťovna ČS loni zvedla zisk o pětinu na 369 milionů korun

07.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. března (ČTK) - Pojišťovna České spořitelny (PČS), která patří mezi pět největších životních pojišťoven v Česku, zvýšila v loňském roce čistý zisk o více než 20 procent na 369 milionů korun. Na pojistném firma vybrala 6,5 miliardy Kč, což představuje meziroční nárůst o 46 procent. Informovala o tom Česká spořitelna, do jejíž skupiny PČS patří.

Hospodářský výsledek PČS odpovídá zhodnocení vloženého kapitálu (ROE) o 21,9 procenta. Objem technických rezerv životního pojištění vzrostl meziročně o 14,7 procenta na 15,45 miliardy Kč. "Letos jsme zvýšili podíl na českém trhu životního pojištění a upevnili si tak pozici mezi pěti nejvýznamnějšími životními pojišťovnami v České republice," uvedl generální ředitel pojišťovny Petr Zapletal.

Průměrné zhodnocení klientů PČS dosáhlo 3,44 procenta. Produkty životního pojištění Flexi zaznamenaly zhodnocení od 2,83 do 3,28 procenta. Jednorázově placené kapitálové životní pojištění Kapitál zhodnotila PČS v závislosti na době sjednání pojistné smlouvy od 2,72 do 4,52 procenta. V rámci investičního živnostního pojištění Flexi Invest činilo zhodnocení v akciovém programu 5,7 procenta.

Pojišťovna ČS, která se od roku 2004 specializuje na životní pojištění, vznikla v Pardubicích v roce 1992 jako Živnostenská pojišťovna. Jejími hlavními akcionáři jsou Česká spořitelna s 55 procenty a Sparkassen Versicherung se 45 procenty.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK