Finanční úřady poslední týden v březnu prodlouží úřední hodiny

07.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. března (ČTK) - Finanční úřady poslední týden v březnu kvůli končící lhůtě pro podání daňového přiznání prodlouží úřední hodiny do 18:00. Úřady v okresních městech pak budou otevřeny i v sobotu, 29. března, a to od 08:00 do 12:00. V den termínu pro podání daňového přiznání, v pondělí 31. března, budou úřady otevřeny od 08:00 do 18:00. Oznámilo to Ústřední finanční a daňové ředitelství.

Podat daňové přiznání bude možné i ve vybraných obcích, kam vyjedou pracovníci finančních úřadů. O tuto možnost ale musejí starostové obcí předem zažádat. Seznam obcí včetně data a času pro podání přiznání je na stránkách české daňové správy.

Daňové přiznání mohou lidé podat i elektronicky přes internetové stránky české daňové správy. Pro využití této možnosti je třeba mít tzv. kvalifikovaný certifikát občana. Cena certifikátu je 190 Kč a seznam jeho poskytovatelů je zveřejněn na stránkách ministerstva vnitra.

Na dani z příjmů fyzických osob - podnikatelů se za rok 2006 vybralo přes 17 miliard korun. Daňové přiznání k dani z příjmu fyzických osob podalo 2,5 milionu subjektů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK