Koruna dopoledne stagnovala

10.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. března (ČTK) - Česká měna se dnes dopoledne obchodovala bez výraznějších změn. Vůči euru se koruna pohybovala kolem pátečních 25,10 Kč/EUR a 16,32 Kč/USD. Dnes zveřejněné údaje o únorové inflaci kurz příliš neovlivnily. Vyplývá to z informací serveru Patria Online.

Spotřebitelské ceny v únoru stouply o 7,5 procenta, tedy stejně jako o měsíc dříve, uvedl dnes Český statistický úřad. Ve srovnání s lednem cenová hladina vzrostla o 0,3 procenta.

"Kolem zveřejnění dnešní inflace kurz trochu rozvlnila zvýšená nervozita. Ale žádné překvapení se nakonec nekonalo, inflace zůstala na lednových hodnotách. Spolu s tím se ani nemění očekávání o sazbách ČNB a koruna nedostala impulz k pohybu," uvedl analytik Patria Online Tomáš Vlk.

Rovněž ostatní regionální měny se podle něj obchodují bez výraznějších změn. "Během dne by mohl být zdrojem mírného oslabení pokles akciových trhů," dodal.

Dolar se obchoduje nedaleko svých minim vůči euru a aktuálně stojí na 1,538 USD/EUR. Žádné podstatné události, které by mohly kurz ovlivnit, se dnes podle Vlka nečekají.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK