Vláda schválila navýšení rozpočtu MZe o 390 milionů

10.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. března (ČTK) - Vláda dnes schválila navýšení letošního rozpočtu ministerstva zemědělství o 390 milionů korun. Z vládní rozpočtové rezervy MZe dostane na podpůrné programy 130 milionů korun a dalších 260 milionů korun bude převedeno do letošních výdajů MZe z jeho rezervního fondu. Peníze jsou určeny například na dotování likvidace uhynulých hospodářských zvířat, podporu zpracování zemědělských produktů, dotování České technologické platformy pro potraviny či propagaci značky Klasa.

"Dohodu s ministerstvem financí považuji za velmi důležitou a výsledek můžeme pokládat za úspěch. Navýšení prostředků je určeno pro konkrétní programy, které v rámci schváleného státního rozpočtu na rok 2008 přišly zkrátka," sdělil dnes ČTK ministr zemědělství Petr Gandalovič.

Z rezervního fondu MZe bude zvýšena dotace Státnímu zemědělskému intervenčnímu fondu o 160 milionů korun. MZe chce z rezervního fondu zvýšit i rozpočet na podpůrné zemědělské programy o 80 milionů korun a na investiční dotace programu zaměřeného na výstavbu a obnovu vodohospodářské infrastruktury půjde dalších 20 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK