Telefónica zruší limity dat pro internetové připojení

10.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. března (ČTK) - Telefónica O2, která je největším domácím poskytovatelem internetového připojení přes ADSL, od dubna u svých služeb zruší měsíční limity pro přenos dat. Firma to oznámila v tiskové zprávě.

U nejpomalejšího připojení dva Mbit/s byl dosud limit pro stahovaná nebo odesílaná data deset GB měsíčně. Po jeho překročení firma uživateli výrazně snížila rychlost připojení na 64 kbit/s. Důvodem opatření bylo chránit před notorickými stahovači velkých souborů, jejichž činnost se projevovala v poklesu rychlosti připojení ostatních uživatelů.

"Průběžným sledováním požadavků trhu, a především díky novým technologiím implementovaným v síti jsme schopni přizpůsobit se rostoucím potřebám zákazníků. Proto jsme se rozhodli zrušit objemové limity pro přenos dat, jejich existence nadále není nutná," uvedl výkonný ředitel pro marketing Matts Johansen.

Konkurenční UPC uplatňuje u základní služby Starter datový limit 20 GB měsíčně. Další operátor Volný nedávno oznámil, že bude nabízet ADSL na neaktivních pevných linkách, u kterého nebude datové limity uplatňovat.

Zrušení objemových limitů pro přenos dat bude platit pro nové a nynější zákazníky služby O2 Internet ADSL, včetně vysokorychlostního internetu ADSL v rámci výhodných balíčků O2 Trio, O2 Duo, O2 Duo Mobil a u služeb O2 Internet Komplet a O2 Internet Komplet Business.

Telefónica má přes 570.000 přípojek k internetu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK