MfD: Frenštátský ROLOFOL koupil jihočeskou firmu Avízo

15.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. března (ČTK) - Frenštátská společnost ROLOFOL získala stoprocentní podíl v jihočeské firmě Avízo ze Zliva. Spojením firem vzniká obalová skupina zaměřená na průmyslové fólie, jejíž tržby by letos měly přesáhnout 600 milionů korun. Hodnotu transakce firmy tají. Píše to dnešní Mladá fronta Dnes.

Společnost Avízo se specializuje na výrobu a prodej bublinkové plastové fólie, která se používá pro opatrné balení výrobků v automobilovém, sklářském nebo elektrotechnickém průmyslu. Podle deníku byl dosud jejím jediným majitelem Vladimír Šíma, který zatím zůstane v čele společnosti. Firma zaměstnává přibližně 160 pracovníků, propouštění ani velké nabírání lidí se v souvislosti se spojením nechystá, píše MfD.

"Chceme ale se stávajícím počtem zaměstnanců zvládat podstatně větší tržby," řekl šéf Rolofolu Tomáš Rychtar. Rolofol by měl letos díky nové výrobní lince vyrůst téměř dvojnásobně, ze dvousetmilionových tržeb na 380 milionů korun. "U Avíza počítáme přibližně s padesátimilionovým nárůstem obratu," dodal. Loni firma prodala bublinkové fólie za 200 milionů.

"Pro začátek spojíme distribuční sítě, protože téměř všichni zákazníci používají výrobky obou firem," odhalil plány šéf Rolofolu. Kromě domácího sídla ve Frenštátě pod Radhoštěm bude mít firma další centrum u Českých Budějovic.

Společnost Rolofol je na trhu od roku 2001, vyrábět fixační (stretchové) fólie začala v roce 2005 díky 40milionové investici do nákupu nové technologie. Firma je dosud jediná v České republice a na Slovensku, která vyrábí fixační fólie.

"Během dvou let se chceme dostat k miliardovým tržbám a být tuzemskými obalovými lídry," uvedl majoritní vlastník obalové skupiny Igor Fajt pro MfD. Do portfolia jeho firem patří kromě Rolofolu také Strojírny Poldi nebo třebíčské strojírny PBS Industry. "Půl roku nám určitě zabere stabilizace firem po spojení, pak se uvidí," odpověděl Fajt na otázku, zda chystá další akvizice v oboru.

Mezi tuzemské fóliové a obalové lídry patří společnost Tart, která se spojila s nadnárodní Sealed Air Corporation a První obalová společnost, jež je součástí mezinárodní skupiny Pregis, napsala dnešní Mladá fronta Dnes.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK