Nafta zdražila o 20 haléřů na litr

17.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. března (ČTK) - Rozdíl v ceně za litr se u nejprodávanějších pohonných hmot v uplynulém týdnu zvýšil. Od počátku roku se přitom cena benzinu a nafty postupně sbližovala. Zatímco litr benzinu Natural 95 zlevnil v průměru o osm haléřů na 30,50 koruny, litr motorové nafty stojí průměrných 30,96 koruny, tedy o 20 haléřů více než před týdnem. Vyplývá to z údajů společnosti CCS.

Benzin je nyní nejdražší v Karlovarském kraji; motoristé tu zaplatí 30,99 koruny za litr. Naopak nejlevnější bezolovnatý benzin natankují motoristé již několik týdnů v Královéhradeckém kraji. S průměrnou cenou 29,66 koruny za litr je jediným krajem, kde je natural za méně než 30 korun.

I nafta je nyní nejdražší v Karlovarském kraji, litr vyjde na 31,66 koruny. Hranici 31 korun pokořilo ještě dalších sedm krajů. Nejlevnější naftu lze pořídit za 30,13 Kč/l v Pardubickém kraji.

Z nejvýraznějšího zlevnění benzinu se mohli zaradovat motoristé, kteří přijeli k pumpě na Vysočině. Litr naturalu během uplynulých sedmi dnů zlevnil o 35 haléřů. V pěti krajích benzin zdražil, nejvíce - o devět haléřů - v Libereckém kraji.

Nafta zdražila nejvíce - o 49 haléřů - ve Zlínském kraji, o haléř méně se zvedla průměrná cena litru dieselu v Karlovarském kraji. Ve třech krajích cena nafty klesla.

Pohonné hmoty v předchozích dnech mírně zlevňovaly po výrazném zvýšení cen ve druhé polovině února, které přerušilo sestupný trend posledních dvou měsíců.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK