Pegas Nonwovens zvýšila loni zisk na 22,1 milionu eur

19.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Znojmo/Praha 19. března (ČTK) - Společnost Pegas Nonwovens, která je druhým největším výrobcem netkaných textilií v Evropě, zvýšila v loňském roce tržby o necelé procento na 122 milionů eur (přes tři miliardy korun). Zisk skupiny vzrostl meziročně o 9,2 procenta na 22,1 milionu eur (zhruba 552,5 milionu korun), oznámila dnes firma, jejíž akcie se obchodují na pražské a varšavské burze, v tiskové zprávě.

Tržby, které jsou zatím nejvyšší v dosavadní historii firmy, ovlivnily zejména vyšší ceny vstupních surovin přenesené do odbytových cen a také objem vyrobených a prodaných netkaných textilií. Zisk vzrostl "díky výrazně nižším úrokovým nákladům a odložené dani z příjmu v rámci zavedení daňové reformy v České republice," stojí v tiskové zprávě.

"Rok 2007 byl významným a úspěšným rokem z mnoha pohledů. Dosáhli jsme, navzdory některým nepříznivým vlivům, plánovaných hospodářských výsledků. Uvedli jsme také do provozu novou výrobní linku, která je první svého druhu na světě, a prostřednictvím žádosti o investiční pobídky na výstavbu v pořadí již deváté výrobní linky jsme vytvořili základnu pro další organický růst," uvedl člen představenstva Pegasu a generální ředitel Miloš Bogdan.

Pegas Nonwovens SA je holdingová společnost se sídlem v Lucemburku a s provozními dceřinými společnostmi ve Znojmě a Bučovicích. Vyrábí netkané textilie na bázi polyetylenu a polypropylene pro hygienické potřeby, průmysl, stavebnictví, zemědělství a další specializované sektory. Jeho textilie jsou primárně využívány pro výrobu dětských plenek, dámskou a intimní hygienu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK