Vodafone v Česku zvažuje nákup alternativního operátora

19.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. března (ČTK) - Nejmenší domácí mobilní operátor Vodafone chce rozšířit svůj podíl na trhu firemních zákazníků koupí některého z alternativních provozovatelů pevných sítí nebo úzkým partnerstvím s ním. V současnosti firma jedná se zhruba desítkou potenciálních kandidátů, řekl na setkání s novináři ředitel marketingu pro firmy Pavel Kusý. Jména firem neuvedl.

Vodafone podle Kusého vyjednává s firmami velikosti GTS Novery nebo Českých radiokomunikací. Od případné akvizice si slibuje získání zákaznické báze i rozšíření nabídky svých služeb, zejména v segmentu dat a pevného připojení k internetu.

Vodafone od loňského podzimu nabízí pro firemní nabídky konvergovanou nabídku mobilních služeb i pevného připojení k internetu pod názvem OneNet, kterou nyní využívá 66 podniků.

Firma chce také hledat vhodného partnera pro spuštění mobilní sítě třetí generace, která by umožnila rychlejší datové přenosy. Nechce se přitom omezit jen na UMTS, ale zvažuje i další technologie, jako LTE nebo Wi-Fi.

Generální ředitel firmy Grahame Maher dnes také vyzval konkurenční operátory O2 a T-Mobile, aby do konce roku zrušily víceleté zákaznické smlouvy, které je omezují ve výběru služeb. Podle nedávného průzkumu firmy, by přes 80 procent uživatelů uvítalo, kdyby smlouvy nemuseli podepisovat.

Vodafone měl na konci minulého roku 2,66 milionu zákazníků. Na českém trhu je celkově kolem 13 milionů aktivních SIM karet.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK