Česká pojišťovna od dubna nabídne hypotéky

19.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. března (ČTK) - Česká pojišťovna (ČP) začne svým klientům od dubna nabízet vedle pojištění i vlastní hypotéky, a to ve spolupráci s Hypoteční bankou a Raiffeisenbank. ČP není první pojišťovnou, která spolupracuje s hypotečními bankami. Například zástupci Kooperativy nabízejí hypotéky České spořitelny.

Pojišťovna nebude podle své mluvčí Dagmar Koutské jen předprodávat produkty bank, ale rozšíří je i o vlastní zvýhodněné pojištění a bude se rovněž podílet na zpracování a posouzení úvěru. K hypotéce pojišťovna vytvořila vlastní koncept pojištění a slev pro klienty. Ti prý mohou ušetřit během splácení na nižší úrokové sazbě a pojistném desetitisíce korun.

Klienti České pojišťovny budou moci získat hypotéku například i na 100 procent zastavované nemovitosti nebo v kombinaci se životním pojištěním. "Po produktové stránce budeme využívat komplexní nabídku partnerských bank," uvedla Koutská.

Česká pojišťovna je s více než s třicetiprocentním podílem na trhu největší pojišťovnou v Česku. Její čistý zisk loni klesl na 6,7 miliardy korun. Pojišťovna je součástí Generali PPF Holdingu B.V., který působí ve 12 zemích střední a východní Evropy.

Domácí hypoteční banky loni poskytly na bydlení 83.344 nových hypotečních úvěrů o objemu více než 142 miliard korun. Celý hypoteční trh tak loni vzrostl o více než 41 procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK