Americké akcie dopoledne vzrostly

19.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 19. března (ČTK) - Akciové trhy ve Spojených státech šly dopoledne oběma směry, ale před polednem si připsaly zisky díky firmám z finančních služeb. Zájem o emisi banky Morgan Stanley tak převážil nad ztrátami petrochemických firem, které stáhl dolů propad cen ropy.

V poledne newyorského času se index Dow Jones zvýšil o 0,14 procenta na 12.410 bodů. Index technologického trhu Nasdaq byl v 17:00 SEČ na 2270,4 bodu se ziskem jedné desetiny procenta.

Během dopoledne akcie klesaly také v reakci na výrazný zisk z předchozího dne. Za úterý šel akciový trh razantně vzhůru díky tomu, že centrální banka Fed výrazně snížila úroky, aby podpořila ekonomický růst Spojených států. Akcie pokračovaly ve vzestupu ještě po zahájení dnešní seance díky nečekaně pozitivním výsledkům banky Morgan Stanley.

Pokles ropných cen dolehl na emise gigantů z oboru včetně skupiny Chevron. Americká ropa během dopoledne klesla v jednu chvíli o více než pět dolarů za barel kvůli obavám ze zpomalování amerického hospodářského růstu. Pozornost investorů na trhu s ropou teď více zaujímá makroekonomická situace než týdenní vývoj rezerv, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK