Hyundai musí zastavit část prací na šesti objektech v Nošovicích

20.03.2008 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dobrá (Frýdecko-Místecko) 20. března (ČTK) - Automobilka Hyundai musí zastavit některé práce při stavbě továrny v Nošovicích. V šesti objektech buduje kanalizaci, vodovod, vysoké a nízké napětí, venkovní osvětlení a slaboproud v rozporu se stavebním povolením. ČTK to potvrdil vedoucí stavebního úřadu v Dobré Václav Kocich. Pokud firma výzvu úřadu nebude respektovat, úředníci jí zastavení prací nařídí. Při nesplnění tohoto rozhodnutí by automobilce hrozila další pokuta.

"K bezodkladnému zastavení prací na šesti objektech jsme firmu vyzvali 11. března. V rozporu se schváleným projektem staví Hyundai například kanalizaci, vodovod nebo venkovní osvětlení. Nejedná se tedy o výzvu k zastavení všech prací, ale jen jejich menší části v mnohasetmetrových objektech," upřesnil Kocich.

Předpokládá, že firma výzvu splnila a práce zastavila. "Během měsíce se chystám na kontrolu. Pokud zjistím, že v pracích pokračují, úřad vydá rozhodnutí, kterým zastavení prací přímo nařídí. Pokud tuto povinnost nesplní, hrozí jim další pokuta," naznačil.

Firma již dokončila stavbu plynovodu a potrubního mostu, které postavila také v rozporu se stavebním povolením. "Stavby jsou hotovy, takže jsem výzvu k zastavení prací už nepsal. Potrubní most je předmětem samostatného řízení o odstranění stavby," vysvětlil. Do 15. května musí Hyundai předložit žádost a potřebné doklady pro dodatečné povolení stavby. "Stavba nebrání žádným veřejným zájmům, takže by dodatečnému povolení nemělo nic bránit," dodal Kocich.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK