Úvěry po internetu

18.07.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Možností, jak pomocí internetu ušetřit čas v oblasti financí, začíná být více a více. Kromě možností uzavírat přes internet smlouvy o stavebním spoření, penzijním připojištění, nyní lze uzavřít přes internet např. hypoteční úvěr nebo nově také spotřební úvěr až do částky 75 tisíc korun.

Možností, jak pomocí internetu ušetřit čas v oblasti financí, začíná být více a více. Kromě možností uzavírat přes internet smlouvy o stavebním spoření, penzijním připojištění, nyní lze uzavřít přes internet např. hypoteční úvěr nebo nově také spotřební úvěr až do částky 75 tisíc korun. U nás je zatím málo bank, který tento produkt zavedli. Může být pro vás výhodný i finančně. Jedna z bank při podání žádosti přes internet, neúčtuje poplatek za uzavření úvěru (tato výhoda platí asi do poloviny srpna), který u ní činí 1% z výše úvěru, minimálně 500 Kč. Což není k zahození.
Úvěr je možné uzavřít, pokud odešlete formulář žádosti na internetu. Zapamatujete si heslo, které vám přijde. Do několika minut byste měli dostat předběžnou odpověď. Následujících několik dnů se bude žádost ověřovat (asi 2 dny). Po této době můžete zkontrolovat stav vaší žádosti pomocí hesla a pokud byla schválena, nezbývá vám nic jiného než se osobně dostavit na Vaši pobočku, kde smlouvu podepíšete. Samozřejmostí je několik potřebných dokladů, které k uzavření smlouvy potřebujete jako např. platný občanský průkaz, druhý doklad totožnosti, údaje o zaměstnavateli: název, IČO, adresa, potvrzení o příjmu nebo jeden doklad na ověření vaší adresy.
Některé banky však požadují méně nebo také více dokladů, dle své úvěrové politiky. U žádosti byste měli mít napsáno přesně, které doklady jsou nutné k uzavření úvěrové smlouvy, u vámi zvolené banky.
Pokud zrovna vaše banka tuto službu neposkytuje, můžete zkusit alespoň najít na jejich internetových stránkách formuláře týkající se úvěrové smlouvy (žádost, formulář potvrzení o příjmu, nebo o ručení, …. atd.), přečíst si tyto formuláře, vytisknout a vypsat, aby vyřizování v bance proběhlo co nejrychleji.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ