Kde vyměnit chorvatské kuny ?

28.08.2001 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Ve většině bank i směnáren dostanete většinou pouze volně směnitelné měny jako marky, dolary, šilinky, …apod. Sehnat jiné měny bývá velký problém.

Ve většině bank i směnáren dostanete většinou pouze volně směnitelné měny jako marky, dolary, šilinky, …apod. Sehnat jiné měny bývá velký problém. Například chorvatské kuny neseženete, pokud ano, tak máte obrovské štěstí. Sem tam se v nějaké směnárně objeví, ale je jich velký nedostatek.
Takže při cestách do Chorvatska máte dvě možnosti. Buď si vyměníte české koruny za některou z volně směnitelných měn. Nejobvyklejší jsou německé marky, které na místě snadno směníte na kuny, nebo si vezmete dostatečnou hotovost v českých korunách a vyměníte na místě za kuny.
Dříve byla obvyklejší výměna za marky, ale nyní, kdy v posledních letech spousta Čechů jezdí do Chorvatska, lze výměnu korun za kuny uskutečnit bez větších problémů skoro všude. Dokonce i v obchůdcích, kde se prodává zboží denní potřeby.
Pokud ale máte obavy, že koruny nesměníte,  marky jsou jistější. A když Vám nějaké zůstanou, můžete jich využít při cestách do Německa.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ