Pojišťovna Universal pokračuje v činnosti

17.01.2002 | , Finance.cz
POJIŠTĚNÍ


Zdá se, že uvalení nucené správy na pojišťovnu Universal neskončí konkurzem. Neživotní část pojišťovny Universal je převedena do Union pojišťovny, ale pojišťovna Universal bude zřejmě v pojišťovací činnost pokračovat…

V září minulého roku kdy byla uvalena na Universal pojišťovnu uvalena nucená správa, se zdálo, že otázky kolem pojišťovny se vyřeší do konce roku. Převod zhruba 70 tisíc pojistných smluv z Universal pojišťovny na Union pojišťovnu byl v těchto dnech dokončen. Tento krok se nedotkne obsahu pojistných smluv a klienti budou mít stejné podmínky jako předtím. Beze změny zůstane i bankovní účet pro úhradu pojistného.
Union pojišťovna kromě smluv přebírá také obchodní síť Universal. Další osud pojišťovny měl být určen do konce minulého roku.
Akcionáři Universal rozhodli, že společnost bude pokračovat v pojišťovací činnosti. Nejprve však musí, stejně jako ostatní pojišťovny na tuzemském trhu, požádat Ministerstvo financí o přelicencování. Majoritním vlastníkem pojišťovny je od předloňského roku slovenská firma Istrokapitál. její předepsané pojistné činilo loni v prvním pololetí 44 miliónů Kč.

O problematice pojišťoven se více dozvíte na našem krizovém centru, otázky Universal pojišťovny zde.

Autor článku

Eva Šobáňová  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: POJIŠTĚNÍ