Víte, jak ještě můžete platit ?

14.03.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Platíte-li si pravidelně penzijní připojištění, tak určitě nechodíte každý měsíc dát do banky příkaz k úhradě, ale pravděpodobně jste si zřídili trvalý příkaz k úhradě.

Platíte-li si pravidelně penzijní připojištění, tak určitě nechodíte každý měsíc dát do banky příkaz k úhradě, ale pravděpodobně jste si zřídili trvalý příkaz k úhradě. Na jehož základě Vám každý měsíc k určitému dni odejde platba.
Možná však nevíte, že penzijní připojištění si můžete platit i pomocí soustředěného inkasa plateb obyvatelstva (SIPO), kterým možná  hradíte elektřinu, plyn, telefon, vodné a stočné atd. Některé penzijní fondy mají kolonku na SIPO již uvedenou ve smlouvě, kterou podepisujete. Pokud však již máte smlouvu uzavřenou, tak se můžete zeptat na tuto možnost u Vašeho penzijního fondu, kde Vám také sdělí, jak na to. Většinou bude stačit, když pošlete oznámí, že platby budou placeny prostřednictví SIPO.
Pokud Však SIPO ještě nemáte a chcete si je sjednat, obraťte se na poštu v místě Vašeho bydliště, kde Vám přidělí Vaše spojovací číslo, které potom budete využívat při platbách.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY