Ernst & Young a Andersen se spojují

25.04.2002 | , Finance.cz
DANĚ


Členové "Big five" Ernst & Young a Andersen spojí své zastoupení ve střední Evropě. Firmy se dohodli na dalších krocích směrem ke spojení podnikatelských aktivit ve středoevropském regionu. Spojení se bude týkat zastoupení v České republice, Maďarsku, Slovensku, Slovinsku, Chorvatsku, Rumunsku a Bulharsku.

Jak již po několikáté, další členské firmy z "Big five" se začínají spojovat. Teď došlo na Ernst & Young a Andersen, kteří se zatím dohodli na dalších krocích směrem ke spojení podnikatelských aktivit ve středoevropském regionu. Spojení se bude týkat zastoupení v České republice, Maďarsku, Slovensku, Slovinsku, Chorvatsku, Rumunsku a Bulharsku. 

Weinhold Andersen Legal a Burai-Kovacs & Partners  jsou členskými firmami Andersen Legal v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Andersen Legal je mezinárodní organizace právnických kanceláří asociovaných s firmou Andersen. Uvedené právnické kanceláře oznámily, že jednají o připojení k síti právnických kanceláří asociovaných s firmou Ernst & Young.  

Cílovým termínem, kdy by mělo dojít k úplnému spojení firem Ernst & Young a Andersen ve střední Evropě, je 30. červen 2002.

Herbert Müller, vedoucí partner firmy Ernst & Young pro střední a východní Evropu, se domnívá, že "jak Ernst & Young, tak Andersen mají ve střední Evropě velice silné poradenské týmy. Jejich spojení umožní využít to nejlepší z obou organizací, a naši klienti tak budou mít přístup k bezkonkurenční šíři poradenských služeb ve všech klíčových ekonomických odvětvích a oblastech poskytovaných služeb."

Paul Antrobus, v současnosti vedoucí partner firmy Andersen ve střední Evropě, bude tuto funkci zastávat i v nově vzniklém subjektu. Antrobus říká: "Na začátku bych chtěl poděkovat všem našim klientům a pracovníkům za jejich loajalitu v posledních týdnech. Věřím, že toto je optimální řešení pro naše zastoupení ve střední Evropě. Ernst & Young má vynikající mezinárodní síť a silné postavení v regionu. Těším se, že s naším spojeným týmem dosáhneme vedoucího postavení na trhu."

V čele českého zastoupení nově vzniklého subjektu bude Dirk Kroonen (dosavadní vedoucí partner společnosti Ernst & Young v České republice). Podle jeho názoru "se společnosti Andersen podařilo vybudovat v České republice velice silnou pozici. Spojením tohoto týmu s našimi silnými stránkami vznikne mimořádně silná společnost ve všech oblastech naší poradenské činnosti."

Adam Tertak, vedoucí partner Ernst & Young v Maďarsku, který bude tuto funkci zastávat i nadále, řekl:"obě naše firmy mají na maďarském trhu velice silnou pozici. Naše silné stránky se vzájemně doplňují a synergie, které budou naši klienti moci využívat - jak v oblasti znalostí, tak i v oblasti řešení - budou pro ně nepochybně významným přínosem."

Rod Grant, vedoucí partner rumunského zastoupení Ernst & Young řekl:"Tato transakce představuje příležitost zkombinovat sílu sítě Ernst & Young s vynikající lokální klientskou základnou Andersen. Jsem nadšený možnostmi, které se tímto vytvoří pro silné týmy obou firem." Rod Grant bude působit jako vedoucí partner také v nově vzniklém subjektu.

Autor článku

Vladimír Šindelka  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DANĚ