Euro roste s podporou sílících akciových trhů

01.07.2009 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


Euro ve středu posilovalo za podpory rostoucích evropských akcií. Očekávaná data o průmyslové aktivitě eurozóny [ID:nSCH129182] byla v souladu s...

...odhady trhu a vývoj jednotné evropské měny nezměnila.

Slabé úterní údaje o americké spotřebitelské důvěře [ID:nSCH050395] držely na uzdě chuť riskovat, a euro se tak drželo pod třítýdenním vrcholem vůči dolaru, kam vyšplhalo během předchozí seance.

Investoři vyhlíželi čtvrteční rozhodnutí Evropské centrální banky o úrokových sazbách a americké údaje o nezaměstnanosti mimo zemědělský sektor, které budou sledovat jako ukazatel toho, zda se propad pracovního trhu ve Spojených státech začíná stabilizovat.

Dolar nepatrně klesal vůči koši měn, když si mnoho investorů zachovalo averzi k riziku, a analytici uvedli, že trh zřejmě zůstane opatrný až do čtvrtečních dat.

"Začíná být jasné, že chuť riskovat čím dál víc postrádá konzistenci a jakýkoli katalyzátor může vyvolat za slabé letní likvidity obecnou korekci," uvedli analytici UBS.

"Před zítřejší zprávou ECB a údaji o nezaměstnanosti trh postupuje opatrně a čekáme, že toto téma dnes bude dominovat."

Euro v 10:50 rostlo o 0,3 procenta na 1,4068 dolaru <EUR=> za podpory evropských akciových trhů, které posilovaly o 1,1 procenta <.FTEU3>.

Dolarový index <.DXY>, měřítko hodnoty vůči koši hlavních měn, klesal o 0,1 procenta na 80,045 bodu.

[LONDÝN/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK