Futures v USA po datech částečně mažou zisky

01.07.2009 | , Reuters
Zpravodajství ČTK


NEW Americké akciové futures ve středu částečně umazaly zisky po zprávě, že zaměstnavatelé v soukromém sektoru Spojených států v červnu zrušili...

...více pracovních míst, než se čekalo.

Futures na index S&P 500 <SPc1> ve 14:40 SELČ rostly o 0,3 procenta, zatímco futures na technologický Nasdaq 100 <NDc1> stoupaly o 0,7 procenta, a stále tak ukazovaly na mírně silnější zahájení seance na Wall Street.

Soukromí zaměstnavatelé ve Spojených státech v červnu zrušili 473.000 pracovních míst po květnovém propadu o vzestupně revidovaných 485.000 míst, oznámila ve středu asociace ADP. Analytici na Wall Street v průměru předpověděli úbytek pouze 393.000 pracovních míst.

Pozornost trhu se nyní soustředí na klíčovou zprávu o zaměstnanosti mimo zemědělský sektor, která vyjde kvůli pátečnímu svátku ve Spojených státech výjimečně již ve čtvrtek.

Ekonomové oslovení Reuters v průměru předpověděli, že americké ministerstvo práce oznámí za červen pokles počtu pracovních míst mimo zemědělský sektor o 363.000, již osmnáctý v řadě. Míra nezaměstnanosti pak měla minulý měsíc podle odhadů trhu vyskočit na 9,6 procenta z květnových 9,4 procenta.

[YORK/Reuters/Finance.cz]

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK