Dovolená na úvěr

15.07.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Podle Asociace cestovních kanceláří ČR, začínají Češi více utrácet za dovolené. Za hranice vycestovaly vloni s cestovními kancelářemi necelé dva miliony lidí, tedy zhruba pětina obyvatel ČR.

Podle Asociace cestovních kanceláří ČR, začínají Češi více utrácet za dovolené. Za hranice vycestovaly vloni s cestovními kancelářemi necelé dva miliony lidí, tedy zhruba pětina obyvatel ČR. To je poměr srovnatelný se zeměmi EU. Výdaje na cestovní ruch za rok 2001 pak dosáhly podle údajů ČNB 52 miliard korun, což je přibližně o 7,2 procenta více než v roce předcházejícím.
V letošním roku se stávají hitem zájezdy na poslední chvíli, a to i do těch exotičtějších zemí, jako je např. Egypt. Při placení této dovolené máte několik možností. Můžete na ni šetřit celý rok, půjčit si od známých, využít svého kontokorentu nebo si půjčit v bance. Berete-li si v bance úvěr, tak většinou to bude úvěr spotřebitelský. Podrobnosti o spotřebitelském úvěru naleznete v naší abecedě.
Některé banky bojují o svý klienty různým zvýhodňováním produktů. Například ČSOB nabízí již od poloviny června speciální spotřebitelský úvěr na dovolenou v minimální částce od 20.000 korun do 100.000 korun. Novinkou je až o 2,5 % p.a. nižší sazba, než je sazba standardního spotřebitelského úvěru. Výsledné sazby pro ČR jsou  v závislosti na délce splatnosti  následující:

Splatnost do 1 roku

12,5 % p.a.

Splatnost do 3 let

13,5 % p.a.

Další výhodou je, že od 5. června do 30. srpna 2002 u všech typů spotřebitelských úvěrů snížila poplatek za jejich vyřízení na polovinu. To znamená, že zájemce o poskytnutí spotřebitelského úvěru zaplatí namísto jednoho procenta jen 0,5 % z objemu úvěru (min. 250 Kč, max. 1750 Kč). Úvěry za zvýhodněný poplatek poskytuje ČSOB na všech svých pobočkách v ČR i SR a na pobočkách Poštovní spořitelny.
GE Capital nepřišla s žádnou novinkou. Zde můžete využít produktu Expres půjčka v limitu od 30.000 do 150.000 korun, a to bez ručitele či zástavy. Můžete ji využít na cokoliv, tedy i dovolenou. Výhodou je docela rychlé vyřízení. Zjistit si, jestli tento úvěr můžete dostat, lze i přes internet. Očekávejte zde úrok při půjčce na 24 měsíců 16,90% (celkově však roční Procentní Sazba Nákladů je 19,89%).
U Raiffeisenbank zase můžete využít Malé osobní půjčky, kde si můžete půjčit do 75 tisíc Kč, maximálně však do 5-ti násobku Vašeho čistého měsíčního příjmu, a to bez ručitele. Přijetí a zpracování úvěrové dokumentace je zde zdarma. Při poskytnutí úvěru je poplatek 2% z úvěru.klienty různým zvýhodňováním produktů. Například ČSOB nabízí již od poloviny června speciální spotřebitelský úvěr na dovolenou v minimální částce od 20.000 korun do 100.000 korun. Novinkou je až o 2,5 % p.a. nižší sazba,

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ