Americké akcie ve čtvrtek mírně posílily

10.07.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 10. července (ČTK) - Americké akcie ve čtvrtek mírně posílily, protože investoři nakupovali technologické a komoditní společnosti, jejichž ceny v předchozích dnech klesly. Vzhůru zamířily rovněž finanční tituly, které těžily z příznivého hodnocení banky Goldman Sachs makléři.

Nejsledovanější Dow Jonesův index se zvýšil o 0,06 procenta na 8183,17 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 stoupl o 0,35 procenta na 882,68 bodu a index technologického trhu Nasdaq o 0,31 procenta na 1752,55 bodu, napsala agentura Reuters.

Náladu na trhu podpořily příznivé výsledky hutnického gigantu Alcoa. Analytik Kurt Brunner ze společnosti Swarthmore Group však upozornil, že investoři zůstávají před zveřejněním výsledků dalších podniků opatrní. "Investoři jsou stále spíše ve vyčkávacím režimu," dodal.

Společnost Goldman Sachs posílila o 3,4 procenta poté, co makléřská firma Banc of America Securities-Merrill Lynch doporučila nákup jejích akcií a zvýšila odhad jejích zisků. Energetické společnosti zamířily vzhůru díky růstu cen ropy.

Na devizovém trhu dolar vůči většině ostatních předních měn oslabil kvůli oživení zájmu investorů o riziková aktiva. V závěru obchodování v New Yorku euro vůči dolaru stouplo o 1,1 procenta na 1,4031 USD.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK