Jak získat nejvíce z 40.000 korun?

17.07.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


A máme tu jeden velmi stručný a konkrétní dotaz od jednoho našeho čtenáře. I vy můžete mít tento problém. Například když získáte určité množství peněz a  momentálně je nepotřebujete. Ale na druhou stranu víte, že je budete potřebovat v několika měsících. A co teď s nimi?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci Böhm & Partner.

Dotaz jednoho z našich čtenářů:

"Jak nejvýhodněji investovat částku cca 40.000 Kč. Potřebuji ji mít k dispozici za 6 měsíců."

Doporučení a odpověď na dotaz:

"Dobrý den. Pokud se opravdu jedná o 40tis Kč, tak těch možností mnoho není. Snad zkuste koupit 3 ks obligace, která Vám může přinést až 4,5% p.a."

Obligace (neboli dluhopisy) jsou cenné papíry obchodovatelné na burze cenných papírů. Na rozdíl od akcií, které lze na kapitálových trzích také koupit, není pro investora hlavním cílem a měřítkem výnos z pohybu kurzu dluhopisu, ale výše pravidelných úroků, k jejichž platbě se přímo v textu dluhopisu jeho vydavatel  zavázal. Úroky jsou vypláceny až do konce platnosti dluhopisu. V tom okamžiku investor obdrží zpět i prostředky, které za dluhopis při jeho koupi zaplatil (tzv. cenu, chcete-li nominální hodnotu dluhopisu).

Tak takto radí náš poradce, chcete-li se dozvědět něco více o investici do dluhopisů můžete tak učinit také na našich stránkách.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ