Pražská burza dopoledne rostla

15.07.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. července (ČTK) - Pražský akciový trh dopoledne rostl. U třech titulů se ale od zahájení seance neuskutečnil žádný obchod. Hlavní index PX byl kolem po 11:30 výše o 0,97 procenta na 940,4 bodu. Vyplývá to z údajů burzy.

Podle Terezy Špačkové z Patria Direct je aktivita obchodníků menší než v úterý. Obchodování se ale soustředí jen na několik vyvolených titulů, zatímco jiné zůstávají bez povšimnutí. Žádnou transakci dopoledne nezaznamenaly akcie sítě autobazarů AAA Auto, developera ECM a pojišťovací skupiny WIG.

Akcie rakouské Erste Bank podle serveru Kurzy.cz zpevnily o 2,26 procenta na 501,4 koruny, když jejich cenu podle Špačkové tlačí nahoru česká koruna posilující k euru. O více než procento na 88,39 koruny se zhodnotily cenné papíry těžební firmy NWR. Se ziskem 0,97 procenta na 886,50 koruny se obchodovaly akcie energetické firmy ČEZ.

Naopak akcie tabákové firmy Philip Morris odepisovaly 0,76 procenta na 6648 koruny. V červených číslech se dopoledne ocitly cenné papíry mediální firmy CME, textilní společnosti Pegas Nonwovens a petrochemického holdingu Unipetrol.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK