Změnit termínovaný vklad v CZK na jinou cizí měnu či neměnit?

24.07.2002 | , Finance.cz
ÚČTY A SPOŘENÍ


Úroky v bankách klesají. Jak tedy zvýšit svůj zisk. Pomůže změna terminovaného vkladu v korunách na termínovaný vklad v cizí měně? Když ano, tak jaká měna je nejlepší?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci Böhm & Partner.

Dotaz jednoho z našich čtenářů:

"Mám uložené peníze na termínovaném 3 měsíčním vkladu u ČS, vzhledem k poklesu úroků a posilování koruny bych si chtěl zřídit termínovaný valutový vklad na půl roku. Chci vás požádat o radu, kolik procent aktuálně činí převod vkladu například 500000 Kč, na valutový půlroční termínovaný vklad a dále se Vás chci požádat o názor, zda je to výhodné a zda to není riskantní. Děkuji za laskavost."

Doporučení a odpověď na dotaz:

"Dobrý den, dovolte, abychom Vám řekli náš názor na případnou konverzi Vašich CZK do EUR nebo USD (pokud provedete konverzi na jinou měnu v rámci jedné banky je to téměř vždy bez poplatků). Myslíme si, že na forex je to poměrně malý objem, ale pokud byste se obecně zajímal o možnost lepšího zhodnocení Vašich prostředků, tak nezůstávejte v půli cesty, ale využijte jak silnou CZK (nakupte např. USD), tak i 5ti letého minima hlavních kapitálových trhů a pokud je Váš horizont více jak 1 rok - zvažte opravdu možnost zainvestování. Současná úroveň hlavních trhů USA a Evropy skýtá skutečně velmi zajímavou investiční příležitost."

Chcete-li se podívat na aktuální kurz koruny k jiným měnám, máte možnost tak učinit na našem serveru. Také si zde můžete zjisti aktuální úrokové sazby termínovaných vkladů u jednotlivých bank.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: ÚČTY A SPOŘENÍ