Mohu si uzavřít více smluv na penzijní připojištění?

29.08.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


A je tu opět odpověď odborníka na dotaz jednoho ze čtenářů, který neví, zda může uzavřít penzijní připojištění u několika penzijních fondů zároveň.

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci ze společnosti FiM - finanční marketing.

Dotaz jednoho čtenáře:

"Lze mít uzavřeno více smluv na penzijní připojištění najednou? Má otázka směřuje k tomu,jestli je systém uzavírání smluv u penzijního připojištění obdobný jako u stavebního spoření, kde lze mít sjednáno více smluv najednou."

Odpověď odborníka:

"Systém penzijního připojištění se nepodobá stavebnímu spoření. Nicméně lze mít rozloženy prostředky do více PF a vytvořit si tak vlastní investiční portfolio. Dělá se to tak, že stávající smlouvu zmrazíte, přestáváte na ni spořit a spoříte u jiného penzijního fondu."

Jedinou výjimkou, kdy můžete mít uzavřeno více penzijních připojištění zároveň, je tzv. zmrazení smlouvy. Jinak nelze mít sjednáno více smluv u různých penzijních fondů. Státní příspěvek se totiž poskytuje pouze na jedno penzijní připojištění. Na smlouvě je uvedeno Vaše rodné číslo, na které je uplatňován státní příspěvek.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY