Česká pojišťovna získala další penzijní fond

12.09.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Česká pojišťovna podepsala smlouvu o nákupu Commercial Union penzijního fondu a řadí se tak k nejvýznamnějším institucím v penzijním připojištění u nás. Spolu s Penzijním fondem ČP tak bude spravovat důchodové připojištění pro zhruba 430 tisíc klientů.

Česká pojišťovna, a.s. podepsala 10. září 2002 s AVIVA, plc, U.K. smlouvu o nákupu 100% akcií společnosti Commercial Union penzijní fond, a.s. s majetkem 1,8 mld. Kč, který spravuje prostředky více než 90 tis. klientů.

Česká pojišťovna od transakce očekává další  posílení své pozice na trhu penzijního připojištění. Česká pojišťovna je již stoprocentním vlastníkem Penzijního fondu České pojišťovny, a.s. založeného v roce 1994, který je s 340 tisíci klienty druhým největším penzijním fondem v ČR s majetkem přesahujícím aktuálně 7 mld. Kč.

Hlavními záměry nového akcionáře bude optimalizace činností obou penzijních fondů a zpřístupnění stejného rozsahu služeb klientům CUPF, jaké jsou nyní nabízeny klientům PF ČP.  Stávající nároky na dávky klientů CUPF zůstávají i po změně akcionáře zachovány, tzn. že dávky jim budou vypláceny za stejných podmínek, které si sjednali při podpisu smlouvy, a zároveň se jim plně započítá i celková doba placení příspěvků u CUPF. Protože správa dvou fondů s počtem klientů převyšujícím 430 tisíc umožní výrazně lépe optimalizovat náklady v oblasti portfolio managementu, finančního řízení, řízení obchodní sítě, vývoje IT a v provozních činnostech, projeví se transakce pozitivně i na budoucím připisovaném zhodnocení.  Klienti CUPF navíc získají jednodušší přístup ke komunikaci a potřebným informacím prostřednictvím sítě agentur a jednatelství České pojišťovny, která pokrývá území celé České republiky.

Nákup akcií CUPF podléhá schválení Ministerstvem financí ČR a Úřadem pro hospodářskou soutěž. Příprava optimalizace činností začíná již dnes tak, aby bylo zaručeno úplné a plnohodnotné zajištění nároků všech klientů.

Autor článku

 


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY