MfD: Nábytkářská firma Techo dodá český nábytek pro IBM

09.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 9. října (ČTK) - Nábytkářská firma Techo dodá český nábytek pro americkou počítačovou společnost International Business Machines (IBM). Podle dnešní Mladé fronty Dnes (MfD) se firmě podařilo zvítězit v tendru IBM na vybavení jejích poboček ve 108 zemích tří kontinentů. Jde o obchod v přepočtu za 1,5 miliardy korun do roku 2012.

Generální ředitel Techa Jiří Kejval listu potvrdil, že firma o velkou zakázku v poslední době usilovala. "Zúčastnili jsme se finále čtyř, které se konalo v létě ve Stuttgartu," uvedl.

Podle deníku je exkluzivní obchod rozdělen po půl miliardy za rok a firma už začala zásobovat první zahraniční pobočky IBM, a to v Portugalsku, Egyptě, Izraeli a v Turecku. Veškerý nábytek, a to včetně speciálních akustiku tlumících dveří, oken a dalších doplňků v hodnotě dosahující v přepočtu půl druhé miliardy korun, bude pocházet z Česka.

Pro Techo jde letos již o druhý velký obchod. Koncem června Techo uzavřelo novou smlouvu o dodávkách nábytku pro rakouskou finanční skupinu Erste Group. Kontrakt s IBM je však několikanásobně vyšší, píše MfD.

Firma vznikla v roce 1991. Dnes má kromě Česka pobočky ve Velké Británii, na Slovensku, v Rakousku, Maďarsku, Rumunsku, Chorvatsku, Rusku, Gruzii a na Ukrajině. Stoprocentním vlastníkem Techa je od roku 2008 nizozemská společnost Royal Ahrend, která do něj vstoupila v roce 2003.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK