Koruna mírně posílila k euru i dolaru

15.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. října (ČTK) - Česká měna dnes lehce zpevnila k oběma hlavním světovým měnám. V 17:00 byla proti středě silnější k euru o šest haléřů na 25,81 Kč/EUR a vůči dolaru o osm haléřů na 17,29 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Nicméně rozdíl mezi nejvyšší a nejnižší cenou, za kterou se dnes na mezibankovním trhu kurz Kč/EUR zobchodoval, byl pouze osm haléřů, přičemž nejdražší obchod se uskutečnil za 25,91," uvedl Miroslav Frayer z Komerční banky.

Podle Frayera i analytika Patria Finance Tomáše Vlka neměly na finanční trhy žádný vliv dnes zveřejněné zářijové ceny průmyslových výrobců. Ty podle Českého statistického úřadu meziročně posedmé v řadě rekordně klesly, v září o 5,4 procenta.

Dolar si dnes podle Vlka díky poklesu akcií mohl odmazat část ztrát, o což se také během dne snažil. Americká měna však znovu oslabuje a nyní se obchoduje za 1,4940 USD/EUR. "Negativně pro dolar vyzněla celkově lepší data z americké ekonomiky a také další nárůst ceny ropy. Tento vývoj zřejmě odpoledne pomohl i středoevropským měnám," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK