CS Cargo navýšila vlastní jmění společnosti o 23,4 milionu eur

19.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. října (ČTK) - Logistická skupina CS Cargo navýšila vlastní jmění společnosti o 23,4 milionu eur (více než 600 milionů korun). Rozhodli o tom akcionáři holdingu. Získané prostředky firma hodlá využít pro další expanzi firmy na středoevropských trzích. Firma o tom dnes informovala ČTK v tiskové zprávě.

Navýšení kapitálových zdrojů má firmě pomoci posílit její postavení na trhu v logistickém odvětví. Hotovost firmě umožní zkvalitnit služby zákazníkům, kteří jsou sami zatíženi nepříznivými dopady ekonomického útlumu. Finanční posílení zároveň skupině poskytuje zázemí pro operativní akvizice.

Podle výkonného finančního ředitele CS Carga Marcela Kalakaje velké průmyslové společnosti v současné době hledají příležitosti, jak snižovat své náklady. Jednou z nich je převedení vlastních dopravních a logistických služeb na externí dodavatele. "Věřím, že v nejbližší budoucnosti budeme moci informovat o uzavření velmi významných transakcí," uvedl Kalakaj.

Součástí transakce bylo uzavření dohody s konsorciem bank UniCredit Group, Erste Bank a Société Générale. Expozice všech členských bank syndikátu vedeného bankou UniCredit zůstávají nezměněny.

CS Cargo je mezinárodní holding působící v oboru logistických služeb v osmi evropských zemích, převážně v regionu střední a východní Evropy. Skupina loni vykázala tržby 6,7 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK