Správce Arcandoru se chystá uzavřít divizi Quelle Deutschland

20.10.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Frankfurt 20. října (ČTK) - Konkurzní správce zkrachovalé německé maloobchodní firmy Arcandor Klaus Hubert Görg se rozhodl uzavřít její německou divizi zásilkového obchodu Quelle Deutschland kvůli nedostatečnému zájmu investorů. Informovala o tom agentura Reuters. Osud zahraničních aktivit Quelle zůstává nejistý.

Görg uvedl, že snaha o nalezení kupce pro německou divizi byla neúspěšná, takže její likvidace nyní představuje jedinou možnost. Podle Görgova mluvčího zatím není jasné, kolika pracovních míst se tento krok dotkne. Mluvčí rovněž uvedl, že se uskutečňují jednání o nalezení investora pro aktivity Quelle mimo Německo.

Quelle působí i v České republice, kde patří mezi největší prodejce textilu. V Německu divize zaměstnávala 10.500 lidí, již v srpnu však oznámila, že plánuje zrušení zhruba 3700 míst.

Arcandor požádal o ochranu před věřiteli 9. června poté, co vláda odmítla podniku poskytnout záchranný úvěr. Společnost se již řadu let potýká s příliš velkým rozsahem aktivit a klesající spotřebitelskou poptávkou. Řada politiků tvrdí, že problémy podniku jsou spíše důsledkem chyb vedení než současné hospodářské krize.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK