Podle čeho vybrat dobrý penzijní fond?

26.09.2002 | , Finance.cz
DŮCHODY A DÁVKY


Chcete uzavřít smlouvu o penzijním připojištění a nevíte kde? Podle čeho si vybrat z široké nabídky penzijních fondů ten nejlepší? Tak tuhle otázku si kladete nejen vy, ale také jeden z našich čtenářů, který nám svůj dotaz poslal. Jaká je tedy odpověď odborníka?

Na našem serveru máte možnost využít mnoha služeb. Jednou z nich je i bezplatné poradenství. Spolupracujeme totiž s renomovanými odborníky z mnoha oblastí. V této oblasti Vám radí poradci ze společnosti FiM - finanční marketing.

Dotaz jednoho čtenáře:

"Vybírám mezi Penzijním fondem České pojišťovny, Komerční banky a Allianz. Životní pojištění mám u České pojišťovny - diverzifikovat riziko pojištění? Poraďte. Děkuji"

Odpověď odborníka:

"Hezký den, penzijní fondy mezi kterými volíte mají velmi dobré renomé. Státní příspěvek je ve všech fondech stejný. Já osobně bych jako hlavní parametr pro rozhodování zvolil zhodnocení fondu v dlouhodobém horizontu. Dále se můžete orientovat podle kapitálové síly, který fond je Vám osobně blíže, atd. Ohledně pojištění bych volil min. dvě pojistné smlouvy, jednu bych použil pro daňové odpisy a s druhou bych v průběhu pojištění mohl pracovat (např. vybírat kap. hodnotu)."

Pokud stále ještě nemáte jasno, který penzijní fond si vybrat, na našich stránkách www.finance.cz můžete najít spoustu důležitých informací. Můžete zde srovnat nabídky všech penzijních fondů, získat informace o jejich hospodaření a připisovaných výnosech, struktuře portfolia apod. Jsou zde k dispozici kalkulačky, pomocí kterých si snadno spočítáte například uspořenou částku nebo státní podporu. Můžete využít i bezplatné poradenství financování penze, a teprve po té si vybrat vhodný penzijní fond.

Pokud se vám v sychravém počasí nechce chodit ven, využijte nabídky online prodeje a uzavřete smlouvu v pohodlí domova v našem prodejním centru.

Autor článku

Renata Pražáková  


Pomohl vám tento obsah? Dejte mu hodnocení:

Průměrné hodnocení: 0
Hlasováno: 0 krát

Články ze sekce: DŮCHODY A DÁVKY