České dráhy opraví nádražní budovy na Moravě za 140 mil. Kč

04.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Ostrava 4. listopadu (ČTK) - Téměř 140 milionů korun vloží České dráhy (ČD) letos a v příštím roce do rekonstrukcí nádražních budov na střední a severní Moravě. Nejrozsáhlejší budou opravy šesti výpravních budov. Například modernizace olomouckého nádraží si vyžádá 18 milionů korun. ČD chtějí opravit také nádraží v Holešově na Kroměřížsku, Bojkovicích na Uherskohradišťsku i Jeseníku. ČTK o tom informovala regionální mluvčí ČD Kateřina Šubová.

Rekonstrukce se dočká také administrativní budova ostravského nádraží, kde sídlí i Krajské centrum osobní dopravy. Ještě letos bude dokončena rekonstrukce komerční části nádraží ve Frýdlantu nad Ostravicí na Frýdecko-Místecku za necelých pět milionů korun.

Zhruba 8,5 milionu Kč chce dopravce vložit do menších úprav - například zpevní plochy u opravených objektů v Ostravě-Kunčicích a Suchdolu nad Odrou na Novojičínsku. Výpravní budova šumperského nádraží bude mít nový přístřešek, který chtějí ČD přestavět v rámci elektrifikace tratě vedoucí do Zábřehu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK