T-Mobilu do září klesly tržby o čtyři procenta na 23,9 mld. Kč

05.11.2009 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. listopadu (ČTK) - Mobilnímu operátorovi T-Mobile letos do konce září klesly meziročně tržby o 3,7 procenta na 23,89 miliardy korun. Počet zákazníků stoupl o 1,2 procenta na 5,46 milionu. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě.

Počet lukrativnějších tarifních zákazníků operátora se zvýšil o 6,6 procenta na 2,63 milionu. Uživatelé paušálních programů tak nyní tvoří více než 48 procent z celkového počtu zákazníků. Průměrný výnos na zákazníka (ARPU) klesl o 31 korun na 472 korun měsíčně, což souviselo s uvedením nových tarifů a regulačními opatřeními.

Hrubý provozní zisk společnosti se zvýšil o tři procenta na 12,6 miliardy korun. Finanční výsledky vylepšil urovnaný spor s Telefónikou O2 o propojovací poplatky, který firmě přinesl 950 milionů korun.

"S výsledky dosaženými za prvních devět měsíců roku 2009 jsme spokojeni. Skutečnost, že se nám podařilo dosáhnout růstu u klíčových ukazatelů výkonnosti i v obtížné ekonomické situaci, je důkazem silné motivace a stabilních hospodářských výsledků," uvedl generální ředitel Roland Mahler.

T-Mobile je největší tuzemský mobilní operátor. Konkurenti výsledky oznámí příští týden.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK